9x tip på Ottos far side  Sofie Nielsdatters forældre:
Niels Hansen

*født omkring 1550
† død efter 4 -12 1591 I Grimlund, Hoven sogn, Nørre Horne herred Ringkøbing amt
∞ gift med Karine Eriksdatter Grøn
søn af ? og ??

Stilling: Herredsfoged i Øster Horne herred
Karine Eriksdatter Grøn

*født omkring 1558

† død efter 1616
∞ gift med Niels Hansen senest i 1583 i Grimlund, Hoven sogn, Nørre Horne herred, Ringkøbing amt

Datter af Erik Mortensen Grøn og Karine Iversdatter Blik

Børn:
Sofie Nielsdatter
*født i 1570 i Grimlund, Hoven sogn, Nørre Horne herred, Ringkøbing amt
† død i 1651 i Grimlund, Hoven sogn, Nørre Horne herred, Ringkøbing amt
∞ gift med Niels Lassen
Der har sikkert været flere børn i ægteskabet men det har jeg ikke kunne finde.

Bonden Niels Hansen i Grimlund arvede i 1591 eller før Sønderbygård sammen med sin adelige hustru Karine Grønsdatter forud havde der været en retssag hvor Christen Munk i Ørnhoved havde stævnet Niels Hansen i Grimlund vedr. en arvesag.
Niels Hansen og Christen Munk var gift med to søstre, Christen Munks 1. kone hed Marine Grønsdatter altså en søster til Karine.

Der var en arveretssag ved Viborg Landsting d. 4-12 1591 dombog 1591 B 24-509 fol.193 en sag anlagt af Chr. Munk til Ørnhoved mod Niels Hansen hvor Karine Eriksdatter Grøn er nævnt
Jeg er også lidt usikker på hvad hendes far hedder, rigtig er det at han hedder Erik Grøn men andre steder nævnes han også som NN Grøn hvor man kun kender efternavnet og et andet sted hedder han Erik Jensen Grøn, så igen lader jeg det stå som Erik Mortensen Grøn da det er disse aner / familier som jeg har oplysningen fra

 Note:

I Borrisbogens oplysninger om at Niels Hansen i Grimlunds dattersønner Mikkel og Niels Nielsen var i besiddelse af Sønderbygård 1651-62 syntes ikke at harmonere med Abildstrup oplysninger om familien fra Grimlund.
Desvære har Abildstrup ikke tydelig anført kilden til sin viden om familieforholdene på Grimlund en sag der var under Viborg Landsting 5. under 26.2 1651 (Lisbeth Jensdatter salig Las/Laurids Lauridsen enke i Vestergård brokker sig heri over en dom af Øster Horne herred d. 30-9 1650 mellem hendes børn og deres fætter Mikkel Nielsen i Grimlund heraf fremgår at hendes mand havde været formynder for børn af sin bror i Grimlund nemlig Niels Lauridsen der overleves af enken Sophie Nielssdatter ( Niels og Karines datter) På grundlag af dette dokuments opregning af navne opstiller Abildtrup sin opfattelse af Niels Lauridsen/Lassen og Sophie Nielsdatter nærmeste efterslægt.

Grimlund kort jpg