Jens Peder Pedersen og Kirstine Margrethe Mikkelsen har kendt hinanden gennem familien da, Jens Peders bror og Kirstines søster var blevet gift i 1916. 

Jens Peder Pedersen født d. 29/4 1888 Jennum Mark, Skibet sogn
søn af  husmand og træskomand Peter Thomas Pedersen og hustru Petrine Kirstine Hansen af Jennum
Efter faderens død hjalp Jens Peder moderen med landbruget efter at broderen Hans ikke længere gjorde det. Jens Peder tog arbejde ved siden af på gårdene, så det gik godt og han kom derved ud blandt de unge, så det gav mere indhold i tilværelsen en kun at gå hjemme hos moderen.
Jens Peder var 32 år da moderen død og derefter solgte han landbruget og tog ud for at se sig om. Han tog bestyreplads på en gård i Filskov med det var for gammeldags det hele. Derefter tog han plads på en gård i Ammitsbøl og var der til han købte gården i Oustrup det var i 1922 om efteråret. Kort forinden begyndte Jens Peder og Kirstine at rende lidt sammen. De var på en måde lidt i familie med i hinnanden da Jens Peders bror Marinus og Kirstines søster Signe blev gift med hinnanden i 1916. (Eigils forældre)
Kirstine arbejdede på Jennum central og Jens Peder og Kirstine havde cyklet forbi gården i Oustrup flere gange og Kirstine var ovenud begejstert for gården men Jens Peder sagde at hun ikke skulle virke så ivrig når de skulle købe gården nok for at få prisen lidt ned, Stuenhuset var meget flot og der var "guldstreger" på døren ind til den fine stue. Idag er gården bygget helt om.

Jens Peder og Kirstine blev gift i januar 1923
Deres Børn:
 Dorthea (min mormor) blev født d. 16 /1 1923,
derefter kom Astrid født d. 19/5 1926
og tilsidst Ove som blev født d. 20/8 1930.

 

Kirstine var meget god og hjælpsom over for folk, som ikke klarede sig så godt, hun syede til dem og gav dem mad. De var også nogle af de første i omegnen der fik telefon og der kom mange fra nabolaget der skulle ringe til noget og så gjorde Kirstine det for dem, for de vidste ikke hvordan man brugte sådan en "tingest". Desunden hjalp hun i nabolaget når der blev født et lille barn, altså en form for barselshjælp. Hun gik Jordmoderen til hånde, dagen efter kom Kirstine med barselspotten til den der havde født, det var Sveskegrød med knuste kerner, Det var en gammel skik dengang at man gav noget godt til den der havde barslet

 

Hun levede til 1944, så den fik kun 21 år sammen.

 

Jens Peders avlede bier ved siden af landbruget og han leverede honning til forskellige butikker. Dorthea kom hjem og hjalp til, men hun blev gift i januar 1945 og i stedet for flyttede Astrid hjem til Jens Peder og hjalp til. Sommeren 1945 blev Jens Peder syg, han var ca. 60 år, det var en form for nervesmrter som kun kommer ved chok, lægerne mente at det var fra dengang at han midstede Kirstine. Jens Peder blev derfor opereret i Århus hvor han fik brændt nogle nervetråde i hovedet, men blev lam i venstre side af kroppen efter denne operation.

Jens Peder var indesluttet af natur, men han var meget intersseret i at spille kort og han var tit så ivrig at han slog i bordet, når det var Whist de spillede.

 

I januar 1952 overtog Ove gården i Oustrup og Ove blev gift med Hanna i 1957.  Astrid købte ejendom i Gravens og Jens Peder boede så her sammen med hende. Her passede Astrid huset og Jens Peder. Der var altid fint og flot overalt og alt skinnede af renhed indvedig og der var ingen ukrudt udenfor, Astrid rev stenene på gårdspladsen og i indkørslen hver dag. I 1962 fik Jens Peder amputeret sit ene ben på grund af koldbrand, han havde også haft en del hjerneblødninger. I 1962 døde Jens Peder.

 

Astrid fik arbejde på Fyn efter fadderens død, og min Mor (Kirstine (KIS) købte ejendommen og hvor mine forældre boede og jeg opvoksede, jorden omkring Åglimt 9 Gravens  blev solgt fra og idag står "gården" som et flot husmandsted. Astrid boede i mange år i Ebberup og flyttede senere til Egtved hvor Ove og hans hustru Hanna også boede. Hanna døde i 2020 og ligger begravet på Egtved kirkegård

 

Kirstine og Jens Peder
Dorthas forldre Kirstine og JensPeder

 

Jens Peder og Astrid foran husmandstedet Åglimt 9 Gravens:
Jens Peder og Astrid Pedersen Dorthea og Astrids FARforan huset i Gravens

 
Kirstine Margrethe
Dortheas mor Kirstine